О проекте

Истоки этого проекта находятся на интернет-портале «Молодежь Минщины». Более двух лет назад там была основана просветительская рубрика «Кушать подано». Это рубрика представляла собой простой сбор интересных кулинарных книг, которые можно было скачать.

В октябре 2010 года у проекта появился автор, который решил возродить забытое кулинарное начинание. Так появился кулинарный блог.

В апреле 2011 года кулинарный блог переехал на новую технологическую площадку и значительно изменил свою концепцию. К названию блога прибавилось несколько слов. В начале – фраза «Вот такие пироги», в конце – «& Other». Полное название стала такое: «Вот такие пироги . Кулинарный блог & Other». В названии, на наш взгляд, максимально отражена концепция проекта – «описание реальности через кулинарную призму».

О чем это говорит? О том, что на страницах блога будут появляться не только кулинарные темы, но и другие … Те темы, которые показались нам интересными, значительными и необходимыми.

12 мая 2011 года к проекту «Вот такие пироги . Кулинарный блог & Other» присоединился другой интернет –проект «Фотоблог Светланы Высоцкой».

А уже 15 мая 2011 года к праету присоединился «Литературный блог Екатерины Ходасевич- Лисовой».

18 мая 2011 года до проекту присоединился авторский блог Владиславы Лагун «Записки на полях».

Што знойдуць для сябе ў гэтым блоге аматары кулінарыі?

У раздзеле “Розныя кніжкі” мы выкладываем даволі старыя і час ад часу рарэтэтныя кулінарныя кнігі. Прыярытэт мы аддаем кніжкам пра беларускую нацыянальную кухню, але не толькі. Усе кніжкі можна свабодна спампаваць у фармате PDF – для гэтага ў канцы кожнага матэрыяла знаходзіцца ссылка “СКАЧАТЬ”.

Што знойдуць для сябе ў гэтым блоге аматары падарожжаў?

Аўтары блога размешчаюць на яго старонках матэрыялы, якія можна аб’яднаць пад назвай “Нататкі падарожніка”. Зыходзячы з тэматыкі праекта ў гэтах матэрыялах большая ўвага аддаецца “кулінарным” прыгодам у час падарожжа.

Што знойдуць для сябе ў гэтым блоге аматары высокай моды?

Адзін з нашых аўтараў Святлана Высоцкая вядзе спецаяльны праект аб модзе, стылі, прыгажосці “Зазеркалье”.  У гэтым проекце шмат цікавага для сябе знойдуць сучасныя жанчыны з актыўнай жыццёвай пазіцыяй.

Што знойдуць для сябе ў гэтым блоге аматары гумару?

Раздзел “Дэматыватары” спадабаецца людзям с добрым пачуццём гумару. Незвычайныя здарэнні на вуліцах беларускіх гарадоў і пасёлкаў ім обавязкова даставяць некалькі хвілін вясёлосці і добрага настрою.Вытокі гэтага праекта знаходзяцца на інтэрнэт-партале «Моладзь Міншчыны». Больш за два гады таму там была заснавана асветніцкая рубрыка «Кушать подано». Гэта рубрыка ўяўляла сабой просты збор цікавых кулінарных кніг, якія можна было спампаваць.

У кастрычніку 2010 года ў праекта з’явіўся аўтар, які вырашыў адрадзіць забытае кулінарнае пачынанне. Так з’явіўся кулінарны блог.

У красавіку 2011 года кулінарны блог пераехаў на новую тэхналагічную пляцоўку і значна змяніў сваю канцэпцыю. Да назвы блога прыбавілася некалькі слоў. У пачатку — фраза «Вот такие пироги», у канцы — «& Other». Поўная назва стала такой: «Вот такие пироги. Кулинарный блог & Other». У назве, на наш погляд, максімальна адлюстравана канцэпцыя праекта — «апісанне рэальнасці праз кулінарную прызму».

Аб чым гэта гаворыць? Аб тым, што на старонках блога будут з’яўляцца не толькі кулінарныя тэмы, але і іншыя… Тыя тэмы, якія  здаліся нам цікавымі, значнымі і неабходнымі.

12 мая 2011 года да праекта  «Вот такие пироги. Кулинарный блог & Other» далучыўся іншы інтэрнэт-праект «Фотаблог Святланы Высоцкой». А ўжо 15 мая 2011 года да праета далучыўся «Літаратурны блог Кацярыны Хадасевіч-Лісавой».

18 мая 2011 года да праета далучыўся аўтарскі блог Уладзіславы Лагун «Запіскі на палях».

Што знойдуць для сябе ў гэтым блоге аматары кулінарыі?

У раздзеле “Розныя кніжкі” мы выкладываем даволі старыя і час ад часу рарэтэтныя кулінарныя кнігі. Прыярытэт мы аддаем кніжкам пра беларускую нацыянальную кухню, але не толькі. Усе кніжкі можна свабодна спампаваць у фармате PDF – для гэтага ў канцы кожнага матэрыяла знаходзіцца ссылка “СКАЧАТЬ”.

Што знойдуць для сябе ў гэтым блоге аматары падарожжаў?

Аўтары блога размешчаюць на яго старонках матэрыялы, якія можна аб’яднаць пад назвай “Нататкі падарожніка”. Зыходзячы з тэматыкі праекта ў гэтах матэрыялах большая ўвага аддаецца “кулінарным” прыгодам у час падарожжа.

Што знойдуць для сябе ў гэтым блоге аматары высокай моды?

Адзін з нашых аўтараў Святлана Высоцкая вядзе спецаяльны праект аб модзе, стылі, прыгажосці “Зазеркалье”.  У гэтым проекце шмат цікавага для сябе знойдуць сучасныя жанчыны з актыўнай жыццёвай пазіцыяй.

Што знойдуць для сябе ў гэтым блоге аматары гумару?

Раздзел “Дэматыватары” спадабаецца людзям с добрым пачуццём гумару. Незвычайныя здарэнні на вуліцах беларускіх гарадоў і пасёлкаў ім обавязкова даставяць некалькі хвілін вясёлосці і добрага настрою.

6 комментариев

Write a Comment»
  1. Павел, исправьте, пожалуйста :Уладзіславы — так правильно на белорусском моё имя. И еще один вопрос, как мне аватар сделать, что-то я не нахожу. Спасибо

    1. Павел, исправьте, пожалуйста :Уладзіславы – так правильно на белорусском моё имя.

      Да, конечно. Столько перед глазами ежедневно информации, что голова просто идёт кругом.

      И еще один вопрос, как мне аватар сделать, что-то я не нахожу. Спасибо

      В общем-то здесь специфическая система. Нужно зарегестрироваться на этом сервисе – https://ru.gravatar.com/. Причём регистрируйтесь на тот электронный адресс, который указан в профиле на сайте. Преимущество – везде, где вы будите указывать в профиле этот электронный адресс аватар будет отображаться автоматически.

  2. МОЖНО ЛИ И КАК ОСТАВЛЯТЬ СВОИ СТАТЕЙКИ?

    1. Без проблем. Присылайте, буду размещать. Для связи скайп — pavel_844

  3. Еще в https://vsesvoe.by/catalog/syr/belorusskie-syry/syir-myagkij-xutorok люблю заказывать.
    Нравится ВСЯ их продукция, а главное хорошее качество и цена!

    1. Да, Александр, слышал о их сайте, спасибо, что напомнили, а то так получилось, что мы с женой потеряли. Еще один отличный сервис для заказа качественной и вкусной еды!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.